RAMAZANSKA PORUKA HAFIZA BUGARIJA: "Ne posti sigurno onaj ko se pravom i čašću drugog mrsi, ko prema drugom loše misli i zlobu nosi te ko želi vlast..."

"...poziciju, ne dajući boljem od sebe prednost", navodi hafiz Bugari u poruci.

  • Društvo

  • 11. Apr. 2021  12. Apr. 2021

  • 0

Hafiz Sulejman Bugari je, kao i prethodnih godina, putem svoje web stranice uputio je čestitku svim muslimanima povodom nastupajućeg mjeseca ramazana.

"Imenom Allah oslobađa se svaki bolestan dah od nečastivog i prezrenog. Imenom Svemilosni, sva se milost od Njega dobija, nosi i nesebično prenosi svima. Imenom Premilosni, postiže se Njegova bliskost i sa Njegovim voljenim robovima prisnost. Za Allahovog Miljenika, s.a.v.s., njegovu porodicu i ashabe/prijatelje i za sve sljedbenike ko blagoslov moli, On Svoju milost i ljubav im dozvoli, navodi hafiz Bugari.

Nikad se više nije govorilo, a toliko lošeg izgovorilo

Svjedoci smo, kako dalje dodaje, da nikad se više nije pisalo, a toliko se iz smislenog života ispisalo. Nikad se više nije govorilo, a toliko lošeg izgovorilo. Nikad se više nije radilo, a toliko prljavog izgradilo. Nikad se više nije vjerovalo, a toliko jedno drugo iznevjerilo. Nikad se ovoliko nije postilo, a toliko ispaštalo.

"Post, post, post!!! Postiti, između ostalog, znači – uže ega stegnuti i od svega lošeg se sustegnuti, ako želimo mir u duši dosegnuti. Ne posti sigurno onaj ko se pravom i čašću drugog mrsi, ko prema drugom loše misli i zlobu nosi te ko želi vlast, poziciju, ne dajući boljem od sebe prednost", navodi hafiz Bugari dalje u poruci.

Kako navodi dalje, današnja inteligencija izgleda da je popustila, ne posti, zato svijet ispašta!

"Kada čovjek može pomoći, a neće, neka znamo da je protiv sebe i svoga, on jednostavno vara sebe i svoga, a učitelj svijeta je rekao: “Nije od nas ko vara." Brate, sestro, plemenita dušo, zdravim se postom uprisutnjujemo i sa našom prezentnošću upoznajemo. Bolesti i virusi se šire, jer je naša sadašnjost bolna, prezent bolan i otrovan zato što se ne obraćamo Iscjelitelju i ne liječimo se Sveprisutnim", dodaje dalje.

U prezentu su prisutni svi darovi oba svijeta

Bugari dalje kaže da kakva nam je sadašnjost, takva nam je i budućnost…

"Svemilosni u Knjizi veli: “Zapravo, čovjek želi da (grijesima) bombardira svoju budućnost.” (El-Kijameh, 5) Braćo i sestre, u prezentu su prisutni svi darovi oba svijeta. Molim Svemogućeg da nam omogući post kako bi zajedničke darove međusobno bezuslovno dijelili i od dominirajućeg zla se oslobodili. Nek nama dah Ramazana otvori vrata srca i duše, pročisti, uveže i oslobodi svega što nas steže. Amin. Ramazan šerif mubarek olsun!", zaključuje u ramazanskoj poruci hafiz Sulejman Bugari.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...