OŠTRE REAKCIJE PREMIJERA HNK NA DOGAĐAJ KOJI JE DIGAO MOSTAR NA NOGE: “Za ovakvo ponašanje nema opravdanja, POLICAJCI SU potpuno PREKORAČILI svoje OVLASTI i…”

"Očekujem, stoga, žurnu i profesionalnu reakciju Ministarstva, promptno provođenje istrage u skladu sa zakonskom procedurom i najstrože kažnjavanje počinitelja", kazao je Herceg.

  • Društvo

  • 12. Apr. 2021  12. Apr. 2021

  • 0

Premijer Vlade Hercegovačko-neretvanskog kantona Nevenko Herceg oštro je osudio policijsko nasilje koje se proteklog vikenda dogodilo tokom u Franjevačkoj ulici u Mostaru.

- Videosnimci na kojima se jasno vidi kako dva policajca premlaćuju mladića ispred ulaznih vrata u stambenu zgradu, izazivaju zgražanje i nemir, zahtijevaju bezrezervnu osudu i neodgodivo postupanje MUP-a HNŽ-a, odnosno adekvatno sankcioniranje. Za ovakvo ponašanje nema opravdanja i evidentno je da su dva policajca potpuno prekoračila svoje ovlasti. Bez obzira na to o kakvom se prekršaju radi, primijenjena količina grubosti ničim se ne može opravdati – kaže Herceg.

Nadalje se navodi da su počinioci ovim osramotili i sebe i svoju službenu odoru, povrijedivši time ugled njihovog časnog poziva i njihovih časnih kolega policajaca.

- Očekujem, stoga, žurnu i profesionalnu reakciju Ministarstva, promptno provođenje istrage u skladu sa zakonskom procedurom i najstrože kažnjavanje počinitelja. Ovaj incident nipošto ne smije poljuljati povjerenje naših građana u djelatnike MUP-a čija je zadaća štititi građane i čuvati javni red i mir – kazao je Herceg za Fenu.

Premijer HNK je, u lično i u ime Vlade, uputio ispriku napadnutom mladiću i njegovoj porodici, istaknuvši kako se iskreno nada da zadobivene povrede neće ostaviti posljedice po njegovo zdravlje.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...