IAKO BROJ NOVOOBOLJELIH OPADA: U ovom kantonu epidemiološke mjere produžavaju se na još...

Vlada Zeničko-dobojskog kantona produžila je na današnjoj sjednici za još 14 dana epidemiološke mjere u ovom kantonu, koje su donesene 17. i 19. marta.

  • Društvo

  • 12. Apr. 2021  12. Apr. 2021

  • 0

Krizni štab Ministarstva zdravstva ZDK predstavio je informaciju o epidemiološkoj situaciji, a prema kojoj je epidemiološka slika u ovom kantonu i dalje nepovoljna, ali broj novooboljelih u posljednjih sedam dana opada.

"To nas ohrabruje, jer vjerujemo da naše naredbe i mjere daju rezultate. Nismo donosili nove mjere. U ovih 14 dana, ukoliko se epidemiološka situacija bude popravila, mi ćemo te mjere ublažavati", rekao je premijer ZDK Mirnes Bašić.

Najavio je da će danas učestvovati na online sastanku svih premijera u FBiH s federalnim premijerom Fadilom Novalićem te da će predložiti da se ograničenje kretanja, zbog ramazana, prolongira sa 21 na 23 sata do 5 sati.

"Ukoliko se takva mjera donese na nivou cijele FBiH, mi ćemo to primjenjivati, a ukoliko Vlada FBiH to ponovo opredijeli prema kantonima, razmotrit ćemo tu opciju u konsultaciji sa strukom", rekao je Bašić.

Ministar zdravstva i predsjednik Kriznog štaba Adnan Jupić rekao je da je zaustavljen eksponencijalni rast broja novooboljelih te da je veći broj oporavljenih.

Naveo je da ZDK još ima veći broj pozitivnih, ali da je svakim danom veći broj ozdravljenih i da je “krivulja rasta krenula prema boljim parametrima”.

(Hayat.ba) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...