GRAĐANI MOSTARA DIGLI GLAS PROTIV POLICIJSKE BRUTALNOSTI: "Mostarska policija - mito i korupcija!" (VIDEO)

Podsjećamo, policajaci su u subotu navečer pretukli mladića Slavena Blaževića pred ulazom u zgradu, navodno zbog kršenja ograničenja kretanja.

  • Društvo

  • 12. Apr. 2021  12. Apr. 2021

  • 2

Nekoliko stotina građana Mostara okupilo se ispred zgrade Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona u Mostaru u znak protesta zbog postupka dvojice policijskih službenika, koji su prije dva dana pretukli mladića u Mostaru, što je zabilježila nadzorna kamera pred ulazom u zgradu, javlja Anadolu Agency.

"Mostarska policija - mito i korupcija", uzvikivali su prisutni, među kojima je bio veći broj navijača HŠK Zrinjski.

Podsjećamo,policajaci su u subotu navečer pretukli mladića Slavena Blaževića pred ulazom u zgradu, navodno zbog kršenja ograničenja kretanja.

Policajci su nakon što je snimak dospio u medije suspendovani, nakon čega se pojavio još jedan snimak i svjedočanstvo u kojem se tvrdi da ovo nije jedini slučaj policijske brutalnosti.

Dosad, osim saopštenja u kojima je navedeno da su policajci kažnjeni, MUP HNK, čiji je ministar, uz premijera, pozvan na ostavku, ne iznosi nove detalje.

Vrijedi spomenuti da je tokom dana objavljen i snimak televizije Hayat iz emisije "Slučajevi X", u kojem se vidi moment odvođenja pretučenog građanina u Policijsku stanicu, a kasnije i postupanje s njim od strane treće osobe.

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...