NAŠA STRANKA TRAŽI REAKCIJU EU: "Pitanje cjelovitosti BiH se koristi za skretanje pažnje sa političke nesposobnosti. Trenutna vlast nije u stanju da ODBRANI ZEMLJU..."

"Više od mjesec dana Predsjedništvo BiH šuti o činjenici da ih je strani državnik u njihovoj zgradi otvoreno pitao o mogućnosti mirnog razlaza Bosne i Hercegovine", navodi se, između ostalog, u saopštenju Naše stranke.

  • Politika

  • 12. Apr. 2021  13. Apr. 2021

  • 10

Povodom ponovnog dovođenja pitanja cjelovitosti BiH u fokus međunarodne pažnje reagovala je i Naša stranka kazavši da na taj način pojedini pokušavaju skrenuti pažnju sa vlastite političke nesposobnosti.

"Više od mjesec dana Predsjedništvo BiH šuti o činjenici da ih je strani državnik u njihovoj zgradi otvoreno pitao o mogućnosti mirnog razlaza Bosne i Hercegovine. Nemamo razloga za sumnju da su namjere Boruta Pahora, predsjednika Slovenije, dobre, ali sama činjenica da to pitanje postavlja na jednom tako visokom sastanku državnih delegacija govori da ta tema egzistira kao relevantna u određenim političkom planu", rekli su iz Naše stranke, te dodali da u konkretnom slučaju svaki dan čekanja je previše i da su Željko Komšić i Šefik Džaferović morali tražiti hitan sastanak svih relevantnih aktera međunarodne zajednice.

"Na žalost i ovako teška tema iskorištena je da se u najnepovoljnijem trenutku za vlast skrene pažnja s njene nesposobnosti u suočavanju s posljedicama pandemije. Ispravne reakcije danas od predsjednika Slovenije, Ambasade SAD-a te drugih međunarodnih zvaničnika koji bezrezervno daju podršku Bosni i Hercegovini, ali dodatno razočarava činjenica ko nam se nalazi na prvoj liniji političke odbrane cjelovitosti zemlje", istakli su.

Također, smatraju da trenutna vlast nije u stanju da odbrani zemlju te je jedina garancija njenom opstanku raspoloženje velikih sila.

"Tražimo stoga i od delegacije EU u Bosni i Hercegovini i od svih zemalja Kvinte da se izjasne o tome da li su spremni spriječiti bilo kakav pokušaj disolucije Bosne i Hercegovine kako bi se građanima naše zemlje, pored svih problema koje imaju, barem otklonile sumnje u mogućnost rata, kada im već njihova vlast nije u mogućnosti to pružiti. Nadamo se da će 2022. takvi branitelji otići s političke scene“, zaključuju iz Naše stranke.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...