AKTUELNI PRVAK PAO U MOSTARU: Zahuktali Velež pobjedom unio dodatnu dramu u proljetni dio Premijer lige (VIDEO)

U derbiju i, ujedno, posljednjoj utakmici 25. kola Premijer lige BiH Velež je sa 1:0 savladao Sarajevo.

  • Sport

  • 12. Apr. 2021  13. Apr. 2021

  • 0

Lider na tabeli i aktuelni prvak nije uspio da ostane neporažen u utakmici u kojoj je bio blagi favorit, a Velež je ostvario veliku pobjedu s kojom se probio na treće mjesto i nastavit će svoju utrku za Evropu.

Već na otvaranju meča sjajna prilika za domaći tim. Uporni Georgijević je dodao do Vehabovića, koji je s ruba šesnaesterca pucao pored gola Sarajeva.

U 16. minuti Vehabović šutira iz slobodnjaka, a Kovačević izbacuje u korner i spašava svoj tim. Tek u 30. minuti uzvraćaju gosti, kada Mešanović šutira preko gola s nekih 20-ak metara.

Bolju igru u prvom dijelu Velež je krunisao golom pet minuta prije odlaska na odmor. Anđušić je tukao s 20-ak metara, lopta se od Miličevića odbila u mrežu Kovačevića, pa su domaći na odmor otišli s prednošću.

U nastavku je Sarajevo krenulo ofanzivnije, sa željom da da se vrati, ali Velež je dosta dobro izgledao na terenu.

Neka ozbiljnija šansa u nastavku za bordo tim tek u 68. minuti, kada je Fanimo topovski pucao iz voleja, ali je Bogdanović boksao u korner, a zatim tri minute kasnije Mešanović sjajno skače i glavom šutira pored gola Rođenih. Do kraja bilježimo još pokušaje Sušića i Velkoskog, ali nije to bilo dovoljno precizno i opasno po gol Bogdanovića.

Potpuno očekivano, Sarajevo je bilo sve opasnije i sve ofanzivnije kako je vrijeme odmicalo, ali domaćin je znao da se odbrani i da proslavi zlata vrijedan trijumf nad gostima iz Sarajeva.

Veležu sljedećeg vikenda slijedi teško gostovanje na Pecari kod Širokog Brijega, jednog od direktnih konkurenata u borbi za Evropu, dok će Sarajevo ugostiti Borac u derbiju 26. kola.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...