ISTA BRANŠA, RADONČIĆ I JANŠA: Dok iz Bruxellesa potvrđuju za "Delo" da je Janša poslao "non-paper" o BiH, "Avaz" optužuje Komšića i Džaferovića da lažu!?

Za razliku od "najutjecajnijeg i najtiražnijeg dnevnog lista" u Bosni i Hercegovini, čiji vlasnik i urednik vjeruju Janši, najugledniji list u Sloveniji "Delo" ništa ne vjeruje na riječ svom lažljivom premijeru, presuđenom kriminalcu i opasnom desničarskom manipulatoru i provjeravaju sve što kaže, hvatajući ga, po pravilu, u laži.

  • Mini market

  • 12. Apr. 2021  13. Apr. 2021

  • 12

Fahrudin Radončić, lider rasprskavajuće strančice Savez za bolju budućnost osjetio se silno pogođenim zbog toga što ga članovi Predsjedništva BiH Željko Komšić i Šefik Džaferović nisu informirali o sadržaju svog razgovora sa predsjednikom Slovenije Borutom Pahorom. U stranačkom saopćenju on je optužio Komšića i Džaferovića za skrivanje važnih informacija (zašto ne i Milorada Dodika?) Istovremeno je u svom biltenu "Dnevni Avaz" putem dežurnog tokmaka Fadila Mandala, migranta iz Priboja (nekadašnjeg savjetnika ministra prometa i komunikacija u Vijeću ministara BiH, žalosna nam majka!), optužio članove Predsjedništva da su "preko medija bliskih OSA-i i klijentelistički povezanim osobama objavili da slovenski premijer Janez Janša i predsjednik Borut Pahor lobiraju u Briselu za mirnu podjelu BiH".

MANDALINA KAPETANA FAHRE

Kako dalje "komentira" i "promišlja" Radončićev "žrtveni jarac" Fadil, "Janša i Pahor su ekspresno demantirali nebuloze iz paraobjavještajne kuhinje". Mandal potom uzima u zaštitu slovenačkog premijera kojeg su, ko biva, mediji "bliski OSA-i" oklevetali. "Janša je čak precizirao da predsjednika evropskog vijeća kojem je navodno predao non-paper sa ciljevima slovenskog predsjedanja EU od 1. jula ove godine...nije vidio od kraja prošle godine, pa tako nije ni bio u prilici da mu nešto preda u martu ove godine kako tvrde neki portali".

A, otkriva nam i to Mandal, iza svega ovoga "ćorka" stoji Željko Komšić, koji umjesto da se bavi respiratorima i izmišljenim pismima koje ekskluzivno objavljuju "Avazovi" komentatori, na pravdi Boga optužuje braću Slovence za kovanje zavjere protiv Bosne i Hercegovine. Komšić, u nedostatku hrabrosti i drugog posla kao "i njegov partner iz SDA svako malo tvrde da je država BiH ugrožena i pred raspadom".

TEROR IDIOTIZMA IZ "TORNJA"

Međutim "Avaz", njegov vlasnik, migrant iz Crne Gore i komentator Mandal, rođen u Srbiji, a odrastao nigdje, znaju da je to što tvrde Komšić i Džaferović laž, jer ako je Janša rekao da ne radi protiv BiH, onda mu treba vjerovati. 

Za razliku od "najuticajnijeg i najtiražnijeg dnevnog lista " u Bosni i Hercegovini, čiji vlasnik i urednik vjeruju Janši, najugledniji list u Sloveniji "Delo" ništa ne vjeruje na riječ svom lažljivom premijeru, presuđenom kriminalcu i opasnom desničarskom manipulatoru i provjeravaju sve što kaže, hvatajući ga, po pravilu, u laži.

Za razliku od bilmeza iz Priboja Fadila Mandala, koji je od svog šefa dobio instrukcije da podrži Janšu (jer i sam spada u istu branšu) novinar slovenačkog dnevnika Petar Žerjavič danas popodne piše kako su "informativne službe ureda predsjednika Evropskog vijeća Charlesa Michela potvrdile da su primili non-paper premijer Slovenije Janeza Janše o Zapadnom Balkanu".

Novinar "Dela" Žerjavič na svom twiteru precizira kako je prema njegovim nepotvrđenim informacijama Janšin dokument poslan prošle jeseni. 

I šta sad? Hoće li Fahrudin Radončić i "Dnevni Avaz" nakon ovoga optužiti "Delo" i njihovog novinara što nisu u jesen prošle godine informirali javnost o Janšinom non-paperu. Ili će pak ovdašnja javnost malo bolje otvoriti oči i animirati barem malo soli u glavi dok čitaju bolesne laži i štetočinske konstrukcije svega što smišlja, producira i distribuira "trust mozaka" iz "Tornja" i njihov prateći orkestar sastavljen od "uglednih advokata", "poznatih analitičara", "kritičkih intelektualaca", od Envera Kazaza, Nedžada Latića, Ifeta Ferageta...    

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 12

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...