"FORBESOVA" LISTA: Ovo su NAJVREDNIJI NOGOMETNI KLUBOVI NA SVIJETU

Barcelona je prvi put u historiji na vrhu "Forbesove" liste najvrednijih klubova svijeta iako ima dugovanja koja premašuju milijardu funti.

  • Sport

  • 12. Apr. 2021  13. Apr. 2021

  • 0

Katalonski div je s trona skinuo najvećeg rivala Real Madrid. Vrijednost Barcelone procijenjena je na 3.46 milijardi funti, dok je Real procijenjen na 3.45 milijardi funti.

Među prvih 10 čak šest dolazi iz Premiershipa

Na trećem mjestu je Bayern (3.07 milijardi funta), a slijede Manchester United (3.06 milijardi funta), Liverpool (2.98 milijardi funta), Manchester City (2.91 milijarda funta), Chelsea (2.33 milijarde funta) Arsenal (2.04 milijarde funta), Paris Saint-Germain (1.82 milijarde funta) i Tottenham (1.67 milijardi funta).

Nevjerojatno je da čak šest engleskih klubova i ove godine spada među 10 najvrjednijih klubova svijeta, a to dovoljno govori o snazi Premiershipa.

Forbes je objavio da je vrijednost Liverpoola porasla za čak 88 posto tokom protekle dvije godine u kojima je momčad s Anfielda osvojila Ligu prvaka i Premiership.

Juventus je na 11. mjestu

Zanimljivo je da Juventus nije u društvu 10 najvrjednijih klubova. Izbacio ga je PSG pa je talijanski gigant sad na 11. mjestu.

Englezi imaju još tri kluba među prvih 20, a to su Everton (479 milijardi funta), West Ham (369 milijardi funta) i Leicester (331 milijarda funta).

Preostali klubovi iz društva najvrjednijih 20 su Borussia Dortmund, Atletico Madrid, Inter, Milan, Roma i Ajax.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...