LUDNICA U ŠPANIJI: Ivan Rakitić zabio i inicirao preokret u ludom dvoboju prepunom zapleta, pogledajte golove

Utakmicu sezone u Galiciji odigrali su Celta Vigo i Sevilla. U pitanju je bila utakmica 30. kola španske La Lige, a konačan rezultat je bio 3:4 za tim iz Andaluzije.

  • Sport

  • 13. Apr. 2021  13. Apr. 2021

  • 0

Sve je počelo u sedmoj minuti, kada Kounde, na asistenciju Acune, dovodi Sevillu u vodstvo od 0:1.

Nakon toga, preokret domaćina.

Aspas iz penala u 20. minuti poravnava na 1:1, a isti igrač tri minute kasnije dovodio Celtu u vodstvo od 2:1.

Igrala se 35. minuta kada Suso sjajno asistira Fernandu, koji pogađa za 2:2.

Ipak, Mendez se u 43. minuti pobrinuo da Celta na odmor ode s vodstvom od 3:2.

Početkom drugog poluvremena, ludnica. Prvo je Sevilla promašila dobru priliku, zatim i Celta, a onda Rakitić u 60. minuti poravnava na 3:3.

Nakon gola Rakitića, dvije sjajne prilike za domaćine preko Aspasa i Nolita, ali je odbrana Seville bila sigurna.

U 76. minuti, Papu Gomez koristi katastrofalnu reakciju domaće odbrane i pogađa za vodstvo Seville od 3:4. Deset minuta kasnije, Oliver Torres je promašio zicer za goste nakon sjajne solo akcije, ali to na kraju nije koštalo Andalužane, koji su upisali 19. trijumf ove sezone i došli do 61. boda.

Sada su četiri ekipe u vrhu La Lige u šest bodova, a to su Atletico, Real, Barcelona i Sevilla i očekuje nas paklena borba za titulu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...