ČAROBNJAK ILI KOŠARKAŠ: Fascinantni Curry ubacio 53 poena i prestigao legendarnog Chambarlainea na listi najboljih strijelaca "Warriorsa"

Nezadrživi Curry, na kojem se u odbrani izmijenjala cijela postava protivničke ekipe, ubacio je 10 "trojki" iz 18 pokušaja, neke od njih iz pozicija koje su se činile nestvarnim. 

  • Sport

  • 13. Apr. 2021  13. Apr. 2021

  • 0

Stephen Curry trebao je noćas ubaciti 18 poena u utakmici protiv Denver Nuggetsa da bi na listi najboljih strijelaca Golden State Warriosa prestigao legendarnog Wilta Chambarlaina. On je to uradio sredinom prve četvrtine! Fenomenalni Curry vodio je svoju ekipu do pobjede protiv Nugetsa rezultatom 116:107, a nevjerovatno  je to što je on sam ubacio 53 poena, a ostatak ekipe preostalih 60. 

Nezadrživi Curry, na kojem se u odbrani izmijenjala cijela postava protivničke ekipe, ubacio je 10 "trojki" iz 18 pokušaja, neke od njih iz pozicija koje su se činile nestvarnim. 

U ekipi Denver Nugetsa ponovo je najbolji bio Nikola Jokić sa 27 poena, 12 skokova i osam asistencija. Pred kraj utakmice teško se povrijedio jedan od najboljih igrača Nuggetsa Jamal Murray, što je težak gubitak pred odlučujuće utakmice njegove ekipe za što bolju poziciju u Zapadnoj konferenciji.

(SB) 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...