HOROR NA CESTI: Mladić upucan u glavu pa izbačen iz automobila u blizini tunela

Policija je dojavu o ovom događaju dobila u ponedjeljak u 22.54 sati od ženske osobe.

  • Hronika

  • 13. Apr. 2021  13. Apr. 2021

  • 0

Jedna muška osoba ranjena je u Klisu i izbačena iz automobila na staroj kliškoj cesti, javlja "Slobodna Dalmacija". Muškarac je dobio prostrelnu ranu glave, a izbačen je iz vozila u blizini tunela u Klisu. Policija je dojavu o ovom događaju dobila u ponedjeljak u 22.54 sati od ženske osobe.

"Slobodna Dalmacija" doznaje da je ranjeni muškarac zapravo Branko M. zvani Naranča, 32-godišnjak iz Splita koji je policiji već poznat po zloupotrebi opojnih droga. Svojevremeno je bio u bijegu od policije kada su policajci Odjela za droge zaskočili njega i prijatelja u automobilu te su oni počeli bježati i pri tome su kroz prozor izbacili vreću u kojoj je bilo 1.239,5 grama marihuane, 525,6 grama amfetamina i 100 komada amfetamina u kapsulama.

Branko se za "Slobodnu Dalmaciju" 2016. godine žalio na brutalno postupanje policije prema njemu tri dana nakon Ultra festivala. Kako su tada rekli iz policije, sila je prema njemu primijenjena nakon što su policajci ušli u stan i vidjeli kako kroz prozor baca keramičku pločicu sa praškastim tragovima bijele materije. Učinili su to da bi, kako su tada pojasnili, "spriječili uništavanje dokaznog materijala i bijeg", a u postupanju je mladić zadobio lakše tjelesne povrede.

On sam je tada ispričao:

''Jedan policajac me udrija šakon, a onda su me toliko izubijali da su se u jednom trenu valjda pobojali jesan li živ. Ponavljan, ja to ništa ne znan, tako kažu svjedoci. Mene je u bolnici probudila bol, taman su mi namištali nos. Pita san onako krvav policajce koje san vidija šta je bilo, a jedan mi govori samo da su me preuzeli od kolega. Prvo su mi namištali nos i šivali mi usta, iman devet punata, a onda su me odveli na snimanje...''

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...