VRATILI STE SE S POSLA, A NA RUČAK STE ZABORAVILI: Ništa se ne sekirajte, nabrzinu napravite ovaj gastro-hit s rižom

Tekst prenosimo sa stranice Gastro.24sata.hr.

  • Gastro

  • 13. Apr. 2021  13. Apr. 2021

  • 0

Jednostavan za pripremu, dekorativan i, prije svega, ukusan rižoto od cikle oduševit će i najzahtjevnija nepca.

Priprema je zaista jednostavna, a za kuhanje je potrebno izdvojiti 30 minuta.

Rižoto možeš poslužiti uz feta sir ili neki jači sir, poput ovčjeg ili kozjeg, a odlično će pasati i nekoliko krupno nasjeckanih oraha.

SASTOJCI:

1 svježa cikla, oguljena i narezana na manje komadiće

1 luk, sitno nasjeckan

3 žlice maslinovog ulja

200 g riže

6 dl pilećeg ili povrtnog temeljca

20 g maslaca

sol

papar

svježe naribani parmezan

PRIPREMA:

1. U loncu zagrij temeljac do vrenja.

2. U zasebnom loncu poprži luk na maslinovom ulju, dok ne omekša. Dodaj nasjeckanu ciklu te ju dinstaj, miješajući dok tekućina ne ispari.

3. Dodaj rižu i dinstaj ju, neprestano miješajući, oko dvije minute.

4. Potom dodaj jednu šalicu toplog temeljca i kuhaj na umjerenoj vatri, uz neprestano miješanje dok se temeljac gotovo ne upije.

5. Nastavi dodavati temeljac (po jednu šalicu), neprestano miješajući, dok riža ne postane al dente i ne stvori gusti umak, oko 20 minuta.

6. Kada je riža kuhana, umiješaj maslac, parmezan, sol i papar.

7. Posluži uz feta sir i orahe.

Dobar tek:) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...