BEZ PRESJEDANJA: Uskoro će Sarajevo i Chicago biti povezani direktnom aviolinijom, cijena karte...

...u jednom pravcu iznosit će 898 američkih dolara, a prvi let planiran je za 28. maj.

  • Ekonomija

  • 13. Apr. 2021  13. Apr. 2021

  • 0

Sarajevo uskoro dobija prvu prekoatlantsku redovnu avioliniju. Američka kompanija "Eastern Airlines" otvara liniju na relaciji Sarajevo - Chicago, prenosi "Oslobođenje".

Prvi avion iz Chicaga za Sarajevo poletjet će 28. maja, a prvi let u suprotnom smjeru dva dana kasnije. "Eastern Airlines" planirao je da ovo bude sezonska linija, koja će trajati do 3. septembra.

Letovi će biti organizovani na sedmičnoj bazi. Na relaciji Chicago - Sarajevo letovi će biti petkom, a na relaciji Sarajevo - Chicago nedjeljom.

Avioni će iz Chicaga politijetati u 19.05 sati po lokalnom vremenu, a oni iz Sarajeva u 8 sati.

Na ovoj liniji u upotrebi će biti avion Boeing 767-200ER, koji ima ukupno 238 sjedišta, od kojih su 18 u premium, a 220 u ekonomskoj klasi.

Cijena karte u jednom pravcu iznosit će 898 američkih dolara, odnosno 1.474 KM, dok će povratna karta koštati 1.826 dolara, odnosno 3.000 maraka. Karte su već puštene u promet putem interneta.

Kao motiv za uspostavu ove linije, iz kompanije "Eurolines" navode da je Chicago druga destinacija u SAD-u, nakon New Yorka, po broju dolazaka iz Sarajeva, koja nema direktnu avioliniju, a ukupno 19 destinacija iz Sarajeva bilo gdje u svijetu je bez direktne aviolinije.

Napominju da je i za državljane BiH koji će putovati u Chicago, potrebna viza za ulazak u SAD i negativan PCR test, dok je za državljane SAD za ulazak u BiH potreban samo negativan PCR test na koronavirus.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...