PRVI SU URADILI ONO ŠTO JE TREBALO: Ova država od sljedećeg mjeseca dozvoljava turističke posjete

"Izrael će od narednog mjeseca dozvoliti ograničen ulazak turističkih grupa pošto je, usljed pojačanog programa vakcinacije, smanjen broj zaraženih virusom korona", saopćeno je iz Ministarstva zdravlja.

  • Ekonomija

  • 13. Apr. 2021  13. Apr. 2021

  • 0

Izrael je zatvorio svoje granice u martu prošle godine i povratak stranaca doprinijet će jačanju privrede, koja je 2020. godine zabilježila pad od 2,5 posto, prenosi N1 Srbija.

Stopa nezaposlenosti u Izraelu je deset odsto.

Svi strani posjetioci prije ukrcavanja u avion moraće da pokažu negativan rezultat testa i po dolasku na aerodrom „Ben Gurion“ nedaleko od Tel Aviva morat će da obave serološki test kako bi dokazali da su vakcinisani.

U saopćenju Ministarstava zdravlja i turizma ističe se da će u prvoj fazi ograničen broj grupa početi da dolazi od 23. maja. Nije objavljen tačan broj članova grupe.

U kasnijim fazama, broj grupa će biti proširivan, a potom će biti dozvoljen dolazak i pojedincima.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...