LEGENDA BAYERNA SE OKRENULA PROTIV SALIHAMIDŽIĆA: "Oni više neće zajedno funkcionirati, TRENER JE VAŽNIJI"

Bayern večeras od 21 sat na Parku prinčeva igra uzvratnu utakmicu četvrtfinala Lige prvaka protiv francuskog Paris Saint-Germaina.

  • Sport

  • 13. Apr. 2021  14. Apr. 2021

  • 1

U prvoj utakmici poražen je s 3:2 na domaćem terenu pa sada traži rezultat kojim bi preokrenuo dvomeč u svoju koristi i prošao dalje. Sve to događa se u jeku sukoba sportskog direktora Hasana Salihamidžića i trenera Hansija Flicka.

Legenda stala na stranu trenera

Atmosfera u klubu je narušena, a svoje viđenje sukoba i njegovog rješenja dao je legendarni nogometaš Bayerna i njemačke reprezentacije Lothar Matthäus.

"Oni dvojica više neće zajedno funkcionirati. Ovako ja to vidim - neko mora otići i otići će. Očito je da situacija nije ugodna, a mi svi oko kluba znamo ko i što uzrokuje probleme", rekao je Matthäus za Sport1 pa dodao:

"Pitanje je ko je važniji za Bayern. U ovom slučaju to je trener. On je klubu vratio njegov DNK. Pod Flickom gledamo nogometa kakav Bayern mora igrati."

Oglasio se samo jedan igrač Bayerna

Niko od Bayernovih igrača osim kapitena Manuela Neuera nije komentarisao ovu temu. Čak je i Thomas Muller izbjegao pričati o tome, ali ne i iskusni golman koji je jučer rekao što misli. 

"Bitno je da se koncentriramo na našu momčad i na naš nogomet. Sve što dolazi izvan toga trebamo ostaviti jer jednostavno nam je potrebno pozitivno ozračje. Trebamo pozitivnu energiju i to trebamo koristiti na terenu. Potrebno nam je malo više mira oko nas, to bi bilo dobro", kazao je Neuer.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...