DODIK JE DANAS TUGOVAO ZA ČOVIĆEM: Kakav bi odgovor Borutu Pahoru bio da je u Predsjedništvu BiH lider HDZ-a?

Član Predsjedništva Milorad Dodik govorio je na današnjoj pres-konferenciji za medije o mogućnosti "mirnog razlaza" u BiH.

  • Mini market

  • 13. Apr. 2021  14. Apr. 2021

  • 11

Dodik se tom prilikom obrušio na člana Predsjedništva BiH Željka Komšića za koga je kazao da ne predstavlja nikoga, ali i dodao da Bošnjaci, kako je kazao nemaju koristi od Komšićevog izbora u Predsjedništvo BiH.

"Koja je korist za Bošnjake što u Predsjedništvu sjedi Komšić? Da su time nešto dobili? Dobili su probleme sa Hrvatima koji se teško rješavaju i zbog toga postoji ova paraliza”, kazao je Dodik.

Ono što je u tome kontekstu zanimljivo jeste da je Dodik, na istoj pres konferenciji na kojoj je ustvrdio da Bošnjaci nemaju nikakve koristi od izbora Komšića, poslao jasnu poruku o tome kako bi, u slučaju da se Predsjedništvo BiH izjašnjava o "mirnom razlazu", glasao Dragan Čović.

"Šta mislite kakav bio odgovor bio u slučaju da je realan i adekvatan predstavnik hrvatskog naroda sjedio u Predsjedništvu, i da smo dobili pitanje, da li ste za mirni razlaz? Da je recimo, očekivati je da bi to bio Čović, u nekoj hipotetičkoj, ustavnoj poziciji je to sasvim realno. Šta bi rekao Čović, šta bi rekao Džaferović, šta bih rekao ja, kao odgovor na jedno takvo pitanje. Ostavljam vam da to zaključite. Nisam razgovarao sa Čovićem, mada imam svoje mišljenje šta bi on rekao", kazao je Dodik.

Očito, Dodik je poručio da je u potpunosti uvjeren kako bi u slučaju da Dragana Čovića ima za partnera u Predsjedništvu BiH, ujedno imao većinu u Predsjedništvu BiH za ideju koju zagovara.

(SB)

Komentari - Ukupno 11

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...