MILANOVIĆ POSTAVIO ULTIMATUM VUČIĆU: "Pitanje nestalih mora se riješiti prije ulaska Srbije u EU"

Predsjednik Milanović i predstavnici braniteljskih udruženja u cijelosti su se složili kako je najvažnije riješiti sudbinu nestalih hrvatskih branitelja i civila, jer je to, prije svega, pitanje humanosti. Za taj zahtjev dobili su čvrstu podršku Milanovića, koji smatra kako Republika Srbija prije ulaska u Evropsku uniju mora otkriti gdje se nalaze posmrtni ostaci nestalih branitelja i civila, navodi se u saopćenju.

  • Regija

  • 13. Apr. 2021  14. Apr. 2021

  • 2

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović razgovarao je s predstavnicima braniteljskih udruženja a glavne teme razgovora bile su rješavanje sudbine nestalih hrvatskih branitelja i civila, tužbe hrvatskih logoraša protiv Republike Srbije, moguća ratna odšteta od strane Republike Srbije zbog agresije na Republiku Hrvatske te obilježavanje obljetnica iz Domovinskog rata. Predstavnici braniteljskih udruženja stava su kako se ta pitanja mogu riješiti jedino uz angažman najviših državnih institucija, dakle Predsjednika Republike, Vlade RH i Hrvatskog sabora, te su zbog toga zatražili i pomoć predsjednika Milanovića, stoji u priopćenju Ureda predsjednika.

- Predsjednik Milanović i predstavnici braniteljskih udruženja u cijelosti su se pri tome složili kako je najvažnije riješiti sudbinu nestalih hrvatskih branitelja i civila jer je to prije svega pitanje humanosti. Za taj zahtjev dobili su čvrstu potporu Predsjednika Republike koji smatra kako Republika Srbija, prije ulaska u Europsku uniju, mora otkriti gdje se nalaze posmrtni ostaci nestalih branitelja i civila, stoji u priopćenju.

- Pitanje nestalih mora se riješiti prije ulaska Srbije u EU. Znamo da naši susjedi znaju, i moraju znati, puno više o nestalima nego što čine i pokazuju. To pitanje je ljudsko, simbolično i državno, rekao je predsjednik Milanović.

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...