POTRES U MANJEM ENTITETU: Vlada RS-a tajno se zadužila za 800 miliona KM!?

Predsjednik Partije demokratskog progresa Branislav Borenović rekao je nakon današnje sjednice da Predsjedništvo PDP-a zahtijeva da predsjednik Vlade RS-a Radovan Višković odgovori da li je Vlada na sjednici održanoj prošle sedmice, krišom usvojila odluku o dodatnom zaduženju na Bečkoj berzi u iznosu od 800 miliona КM. 

  • Ekonomija

  • 13. Apr. 2021  14. Apr. 2021

  • 9

„Tražimo odgovor pod kojim uslovima se realizuje zaduženje, zašto se to krije od javnosti i da li je ovo pokušaj da se u legalne tokove unese protivzakonito stečena imovina iz vrha vlasti Republike Srpske i međunarodnih kriminalnih grupa. Tražimo hitno objavljivanje svih detalja, budući da je zaduženje stvar svih građana Repubike Srpske, a ne privatna stvar premijera, članova Vlade i njihovih stranačkih šefova i kolega“, istakao je Borenović. 

Lider SNSD-a,Milorad Dodik, izjavio je danas će biti razmatrana mogućnost povećanja plata zdravstvu, policiji i prosvjeti u Republici Srpskoj. Kazao je da je to realno zahvaljujući dobrim ekonomskim pokazateljima koje je RS ostvarila na početku ove godine.

Prema posljednjim podacima relevantnih institucija,ukupan dug Republike Srpske trenutno iznosi oko 5,5 milijardi KM, a s novim zaduženjem od 800 miliona KM, dostigao bi kritičnu razinu od 6,3 milijarde KM. Još prije četiri godine, mjereno po glavi stanovnika, RS je bila više nego duplo zaduženija od Federacije BiH. 

(SL.B.)

Komentari - Ukupno 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...