PROBLEMIMA NIKAD KRAJA: Europska unija neće obnoviti ugovor sa dvije kompanije koje proizvode vakcine protiv Covida-19

Italijanski mediji donose vijest koja je s nevjericom primljena u ostatku Europe.

  • Zdravlje

  • 14. Apr. 2021  14. Apr. 2021

  • 0

Europska unija naredne godine neće obnoviti ugovore s kompanijama "AstraZeneca" i "Johnson & Johnson", prenose italijanski mediji pozivajući se na izvore u Ministarstvu zdravlja u toj zemlji.

“Europska komisija, u dogovoru s liderima više (EU) zemalja, odlučila je da ugovori s kompanijama koje proizvode vakcine (viralnog vektora), a koji vrijede za ovu godinu, neće biti obnovljeni nakon što isteknu”, piše dnevni list "La Stampa", prenio je Reuters.

Dodaje se kako se Bruxelles planira fokusirati na Covid-vakcine koje koriste RNA tehnologiju, kao što su one koje proizvode "Pfizer" i "Moderna".

Europska komisija zatražila je objašnjenje od kompanije "Johnson & Johnson" o njihovoj “potpuno neočekivanoj” najavi odgode dostavljanja doza u EU, kazao je za Reuters neimenovani dužnosnik EU.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...