VALENTIN INZKO NA POTEZU; DENIS BEĆIROVIĆ OČITAO LEKCIJU: “Pitanje zabrane negiranja genocida nije samo bosanskohercegovačko pitanje, već..”

"To je u interesu svih građana i naroda", naveo je Bećirović.

  • Mini market

  • 14. Apr. 2021  14. Apr. 2021

  • 9

Delegat u Domu naroda Parlamenta BiH i potpredsjednik SDP-a Denis Bećirović poslao je poruku visokom predstavniku Valentinu Inzku rekavši da se očekuje da on poduzme korak kada je riječ o negiranju genocida.

- Na potezu je visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Valentin Inzko. Pitanje zabrane negiranja genocida nije samo bosanskohercegovačko pitanje, već i evropsko i globalno. Evropa ne smije dozvoliti da se u njenom srcu dovode u pitanje temelji savremene civilizacije i presude najviših svjetskih sudova. Zato se u državi Bosni i Hercegovini moraju usvojiti zakonske odredbe koje zabranjuju negiranje i relativiziranje počinjenog genocida. To je u interesu svih građana i naroda - naveo je Bećirović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...