VIJEĆNICA DF-a IZ SREBRENICE OČITALA LEKCIJU KOJOVIĆU: “Vi kada koalirate s nekim u Sarajevu, to radite radi malo više moći, a mi u Srebrenici to moramo raditi da preživimo”

"Prije ovoga, Naša stranka saopćila je da neće podržati koaliciju SDA, SNSD-a i DF-a u Srebrenici, saradnju, kako su kazali, bošnjačkog bloka s negatorima genocida", rekla je Nukić.

  • Mini market

  • 14. Apr. 2021  14. Apr. 2021

  • 3

Vijećnica Demokratske fronte u Općinskom vijeću Srebrenice Dželaludina Nukić reagirala je na saopćenje Naše stranke u kojem su na maliciozan način iznesene optužbe o koaliranju DF-a s negatorima genocida.

"Ja sam se nakon lične tragedije i genocida koji sam preživjela odlučila vratiti u Srebrenicu. Vjerujte da mi nije bilo lako i da je svaki dan teško živjeti ovdje. I svaki dan se borimo da dobijemo svoja prava, da u nemogućim uslovima pomognemo ljudima koji su se vratili ovdje. Mnogo mi je žao kada čujem ovo što je Predrag Kojović danas izjavio. I teško mi je", rekla je Nukić.

Kaže kako je lako govoriti iz udobne fotelje iz Sarajeva i s neke ogromne plate dijeliti lekcije ljudima koji žive u Srebrenici i koji moraju nalaziti načine da pomognu sami sebi, piše Klix.ba.

"Gospodine Kojoviću, vi kada koalirate s nekim u Sarajevu, vi to radite radi malo više moći, i nekih pozicija za svoje stranačke kolege, i radi službenih kola. Mi kad to radimo ovdje, moramo raditi da preživimo. Radimo samo da bi nam opština osigurala osnovne životne uslove. Svakome je jasno da oni nisu naš izbor i naša volja, već nas je nužda natjerala. A vi ako mislite da vam je ljudski govoriti nama koji smo preživjeli genocid, da volimo negatore genocida, e pa vi to nastavite govoriti, vama na dušu", zaključila je Nukić.

Prije ovoga, Naša stranka je saoćila da neće podržati koaliciju SDA, SNSD-a i DF-a u Srebrenici, saradnju, kako su kazali, bošnjačkog bloka s negatorima genocida.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...