NEMA KO IH NE VOLI: Za doručak pripremite prženice na malo drugačiji način

Kad su u pitanju prženice, postoje dvije grupe ljudi s čvrstim i oprečnim stavovima. Dok prvi ne mogu zamisliti prženice bez šećera u prahu, drugi ih jedu isključivo slane, uz komadić sira, salame ili slanog namaza. Ako ste skloniji drugoj varijanti, obavezno isprobajte ovaj recept...

  • Gastro

  • 14. Apr. 2021  15. Apr. 2021

  • 0

Sastojci:

4 velika jaja 1

20 ml mlijeka

120 ml slatkog vrhnja

50 g naribanog parmezana

1 režanj češnjaka

Sol, papar, vlasac, peršin

6 šnita kruha

Priprema:

Najprije narežite (stari) kruh; kriške bi trebale biti debele dva centimetra.

Pomiješajte jaja, mlijeko i vrhnje pa umiješajte parmezan, protisnuti češnjak te sol i papar.

Zagrijte ulje na tavici, na srednje jakoj vatri.

Kruh umočite s obje strane u jaja, pa ga pecite otprilike dvije do tri minute sa svake strane.

Položite svaki kruh na papirnate ubruse kako bi se ocijedio višak masnoće.

Prije posluživanja pospite svježim začinima i, po potrebi, dodatno posolite i popaprite.


gastro.24sata.hr

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...