NAKON RADOVANA - POTOP: Republika Srpska zadužuje se u Londonu za stotine miliona eura...

Bh. entitet Republika Srpska pojačano se zadužuje i na domaćem finansijskom tržištu emisijama trezorskih zapisa i obveznica, dok je novi aranžman sa MMF-om i dalje neizvijestan.

  • Ekonomija

  • 15. Apr. 2021  15. Apr. 2021

  • 0

Više predstavnika Ministarstva finansija Republike Srpske, predvođenih ministricom Zorom Vidović, predstavilo je probranim investitorima stanje u RS-u i ponudu državnih obveznica.

Tačan iznos i vrijeme emisije koja će biti na Londonskoj berzi, nije saopšten javnosti.

Prezentacije se održavaju u tri termina od jučer do 16. aprila, a Republika Srpska emituje petogodišnje obveznice.

Iz Ministarstva finansija je rečeno da će biti organizovane prezentacije potencijalne emisije petogodišnjih obveznica kvalifikovanim investitorima na međunarodnom finansijskom tržištu.

– Prezentacije Republike Srpske i njenih najvažnijih ekonomskih pokazatelja, kao i prateće dokumentacije u vezi sa emisijom obveznica denominovanih u eure, koje će se listati na Londonskoj berzi, bit će održane od srijede do petka, 16. aprila – rečeno je u Ministarstvu finansija bez navođenja iznosa emisije.

Nezavnično, saznaje se da je riječ o stotinama miliona eura.

Podsjetimo da se RS pojačno zadužuje na domaćem finansijskom tržištu emisijama trezorskih zapisa i obveznica, dok je novi aranžman sa MMF-om i dalje neizvijestan.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...