BISERA TURKOVIĆ NE SKRIVA ZABRINUTOST: Očiti cilj je da se otvori Pandorina kutija

Nakon skandala sa "non-paper" dokumentom slovenskog premijera Janeza Janše, ne stišavaju se reakcije u BiH i regionu.

  • Politika

  • 15. Apr. 2021  15. Apr. 2021

  • 4

- Teritorijalni integritet BiH je neupitan. Uvjerena sam da niko ozbiljan unutar Evropske unije ne može usvojiti ideju da ima pravo ugrožavati nečiji integritet, pa čak i ako unutar BiH imamo retrogradne snage koje to pokušavaju nametnuti kao legitimnu priču.

Ovo je komentar koji je putem društvenih mreža uputila ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković, komentirajući vijesti tzv. non paperima u kojima se razmatra promjena granica na Zapadnom Balkanu.

- Sve ima očiti cilj da se otvori Pandorina kutija, destabilizira stanje na Zapadnom Balkanu. Neko valjda misli da bi u takvim okolnostima mogao ostvariti ratne ciljeve. Mi se već duže vrijeme kao BiH borimo u međunarodnim krugovima sa malignom propagandom i svojevrsnim hibridnim ratom protiv euroatlanskih interesa BiH i građana. Sve ovo posmatram u tom kontekstu - navela je Turković.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...