KOMŠIĆ I DŽAFEROVIĆ O "NON-PAPERU": "Ovo je barbarski čin, TO NE MOŽE PROĆI. Najveća tragedija je što se sve dešava pod krovom Evrope"

U dokumentu, o čijem se autoru nagađa, govori se o novom crtanju granica na području bivše Jugoslavije.

  • Politika

  • 15. Apr. 2021  15. Apr. 2021

  • 9

Šefik Džaferović i Željko Komšić, članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine, komentirali su danas "non-paper" koji se, navodno, pojavio u evropskim institucijama u Bruxellesu, a koji su objavili slovenski mediji.

U dokumentu, o čijem se autoru nagađa, govori se o novom crtanju granica na području bivše Jugoslavije.

Džaferović je poručio da je “non-paper” o razgradnji BiH barbarski i anticivilizacijski pokušaj.

- U BiH je izvršen jedini genocid u Evropi nakon Drugog svjetskog rata. Sada bi neki kartografi da odvajaju dijelove BiH u kojima je izvršen genocid i nagrađuju one koje su to uradili. To je anticivilizacijski, to ne može proći. To je barbarski – rekao je Džaferović.

Komšić je ocijenio da je “najveća tragedija što se sve ovo nekako dešava pod krovom te evropske kuće”.

- Izgleda da su naši “evropski prijatelji” vrlo brzo zaboravili historijska iskustva i zaboravili su Hitlera – rekao je, između ostalog, Komšić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...