TURKOVIĆ RAZGOVARALA SA POMOĆNIKOM DRŽAVNOG SEKRETARA SAD-a: Reeker obavijestio ministricu o odluci Bidena...

...da povuče američke vojnike iz misije u Afganistanu do 11. septembra ove godine.

  • Mini market

  • 15. Apr. 2021  15. Apr. 2021

  • 5

Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković razgovarala je s vršiocem dužnosti pomoćnika državnog sekretara Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Phillipom Reekerom.

Reeker je službeno obavijestio ministricu Turković o odluci predsjednika SAD-a Joe Bidena da povuče američke vojnike iz misije u Afganistanu do 11. septembra ove godine.

Oružane snage Bosne i Hercegovine dio su međunarodne koalicije te već godinama učestvuju u mirovnoj misiji u ovoj državi s ograničenim brojem vojnika. Reeker je zahvalio Bosni i Hercegovini na partnerstvu i doprinosu naše zemlje ovoj misiji.

Ministrica Turković izrazila je zadovoljstvo što je i BiH svrstana u partnerske zemlje koje su doprinijele izgradnji mira i stabilizaciji u okviru međunarodne misije.

Reeker je ovu informaciju, s obzirom na to da je BiH dio međunarodne mirovne koalicije, prenio ministrici Turković i prije nego što je ona javno objavljena te je ona prenesena Predsjedništvu Bosne i Hercegovine na daljnje postupanje – saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću MVP-a BiH.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...