EUROPARLAMENTARKA TANJA FAJON OTVORENO: "Ideja o prekrajanju granica u BiH koja je platila visoku cijenu je opasna"

Fajon je kazala da su izjave kao ove vrlo opasne, posebno kada je riječ o BiH.

  • Mini market

  • 15. Apr. 2021  15. Apr. 2021

  • 1

Poslanica Evropskog parlamenta Tanja Fajon danas se obratila medijima povodom posljednjih informacija o tzv. non-paperu o prekrajanju granica i "mirnom razlazu" u BiH.

“Medije su preplavile informacije o prekrajanju granica i perspektivi zapadnog Balkana koje su zabrinjavajuće. U času kada se treba promovisati politika zajedništva, vrlo su opasne izjave o dijeljenju”, kazala je Fajon.

“Osjetila sam potrebu da javnosti predstavim svoje stavove. Uloga Slovenije je takva da se zalažemo za širenje zapadnog Balkana, nikako ne za rastavljanje-.

“Vrlo opasna politika”

Fajon je kazala da su izjave kao ove vrlo opasne, posebno kada je riječ o BiH.

“Ideja o prekrajanju granica u BiH koja je platila visoku cijenu je opasna. Dejtonskim sporazumom je završen svaki vojni konflikt i svaki problem se treba riješiti dijalogom.“

“Izjave o disoluciji su proizvod vrlo, vrlo opasne politike. Nužno je da se predsjednik Vlade oglasi o ovim izjavama i idejama u trenutku kada Slovenija preuzima predsjedavanje Evropskom unijom”, dodala je Fajon.

“Moramo se zajednički dogovarati i rješavati probleme, nikako ne govoriti o razdvajanju”, poručila je.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...