OTVORENO PISMO MEĐUNARODNOJ ZAJEDNICI U BiH: "Hitno zaustaviti negiranje genocida i nametnuti zakon..."

Zajedničkim saopštenjem za javnost oglasili su se iz Udruženja žrtava rata.

  • Društvo

  • 16. Apr. 2021  16. Apr. 2021

  • 1

- Navršile su se dvije godine od pravosnažne presude Radovanu Karadžiću, kada je 12 organizacija žrtava napisalo apel i poziv svjetskim i evropskim institucijama u kojem su, između ostalog, tražile da se ime Radovana Karadžića ukloni sa studentskog doma na Palama. Pozdravljamo skidanje natpisa-table s navedenog doma i određene akcije međunarodnih institucija nakon našeg pisma-apela.

Protekle dvije godine su pokazale da presuda Karadžiću ne samo da nije osujetila i smanjila negaciju genocida, već su negatori genocida još jače i snažnije pojačali svoje negatorsko djelovanje.

S tim u vezi, ponovo pozivamo međunarodne institucije, posebno međunarodne predstavnike u BiH, da hitno pristupe zaustavljanju svih oblika negiranja genicida i da HITNO visoki predstavnik u BiH nametne zakon o zabrani negiranja genocida, holokausta i drugih ratnih zločina. NEKA BUDE PRAVDA, MAKAR PROPAO SVIJET - navodi se u zajedničkom saopćenju udruženja žrtava rata.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...