HADŽIKADIĆ DIŽE SVE NA NOGE: Predsjednik Platforme za progres poziva građane na masovne demonstracije

Dva su izlaza iz ove situacije: pokazati političku zrelost i dokazati da je građanstvu stalo do promjene.

  • Politika

  • 16. Apr. 2021  16. Apr. 2021

  • 7

- Dok nemoćna, neefikasna i podijeljena vlast ne zna i ne može zaštititi svoje građane od pošasti koronavirusa i Covid-19 bolesti, dijelovi međunarodne zajednice i domaći šovinistički izdajnici polako pripremaju podjelu Bosne i Hercegovine ili, kako oni to oni zovu odmila, „mirni razlaz“. Sve se češće spominju nezvanični dokumenti, razgovori koji se ne mogu potvrditi i mape za koje se ne zna ko ih je nacrtao.

Vrijeme je da građani i političari shvate da je stanje ozbiljno, da je budućnost neizvjesna i da smo sami sebi jedini iskreni prijatelji. Do nas je.

Zato, ako želimo dobro našoj državi, našoj domovini, a to znači sebi i našoj djeci, onda vremena više nema za čekanje i nadanje da će nam neko, nekad, zbog nečega dati ono što nam treba i što zaslužujemo – mir, sigurnost, prosperitet, poštovanje, bolji kvalitet života, moderne zdravstvene institucije ili obrazovanje koje će sve to omogućiti i unaprijediti.

Dva su izlaza iz ove situacije: pokazati političku zrelost i dokazati da je građanstvu stalo do promjene.

Prvi cilj se može ostvariti odlukom svih građanskih stranaka da je vrijeme da se prevaziđu dnevne političke razmirice i da sjednu zajedno da se dogovore o najboljem putu ka građanskoj Bosni i Hercegovini, državi znanja, prosperiteta i mira. Taj proces je, nadam se, počeo 12. aprila ove godine prvim sastankom značajnog broja stranaka. Dodatne stranke su najavile dolazak na drugi sastanak.

Drugi cilj je da građani pokažu da im je dosta ovakvog života, ispunjenog korupcijom, nepotizmom, stranačkim terorom, nesigurnošću, nebrigom vlasti, krađom glasova i željom za odlazak. I to je počelo.

Masovni protesti su najavljeni za 30. maj. Nadamo se da će epidemiološka situacija dozvoliti da se oni održe - navodi se u saopćenju Platforme za progres.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...