SPOR UOČI DANA BANJE LUKE: Ključ grada Vučiću uručuje Ilić, Stanivuković poručuje: “To je presedan i sramota”

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić boravit će u Banjoj Luci 22. aprila, za Dan grada, i bit će mu uručeno najviše gradsko priznanje Ključ grada sa poveljom za počasnog građanina.

  • Društvo

  • 16. Apr. 2021  16. Apr. 2021

  • 1

To gradsko priznanje uručit će mu predsjednik Skupštine grada Mladen Ilić, što se razlikuje u odnosu na prethodne godine, kada je ovo priznanje dobitniku uručivao gradonačelnik Banje Luke.

Ilić je na današnjem zasjedanju kolegija Skupštine grada rekao da nagrade uručuje predsjednik Skupštine gradai osobe koje on ovlasti.

– Imam informacije da će predsjednik Srbije Aleksandar Vučić taj dan boraviti u Banjaluci tako da planiramo da mu uručimo i priznanje – rekao je Ilić i dodao da on želi sebi dozvoliti da to priznanje uruči Vučiću.

Kaže da je predviđeno da Zlatne grbove grada uruče gradonačelnik i predsjednik Skupštine, piše "Srpskainfo".

 – Ostale nagrade bi trebalo da dodijele drugi predstavnici partija ako žele. Imam ambiciju da ovlastim sve predstavnike političkih partija koje su dio gradskog parlamenta da dodjeljuju priznanja – naveo je on.

Gradonačelnik Draško Stanivuković je kazao da je to neviđen presedan.

– Iznenađen sam količinom inovacija s kojom ste spremni da izmislite i pronađete. Vi nas vraćate u procedure koje nikada nisu bile. Poštujem pravila i nisam znao da vi o tome odlučuje. Ovo će biti prvi put da gradonačelnik ne uručuje najvažnije gradsko priznanje. To je takva sramota i radiću još više i daću sve od sebe da se ovo nikada više ne dogodi – kazao je Stanivuković.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...