BOMBA IZ KATALONIJE: Barcelona spremila ponudu za Lionela Messija, Laporta odlučan da ga zadrži

Jedan od najboljih fudbalera svih vremena Lionel Messi uskoro će i službeno dobiti ponudu od Barcelone za obnovu ugovora.

  • Sport

  • 16. Apr. 2021  16. Apr. 2021

  • 0

Fenomalnom Argentincu ugovor s Barcelonom istječe na kraju ove sezone, a kako se bliži prijelazni rok, tako se i sve više špekuliše s imenom njegovog novog kluba.

Povezuje se Messi sa mnogim klubovima, navodno je već donio odluku o odlasku iz Barcelone, no čelnici ovog kluba pokušat će ga zadržati u svojim redovima.

Pojedini španski mediji pišu da je predsjednik kluba Joan Laporta, nakon što je dobio detaljne informacije o finansijskoj situaciju, spremio ponudu Messiju za obnovu ugovora.

Svjesni su u Barceloni da ne mogu parirati finansijskim ponudama nekih klubova koji se povezuju sa Messijem (PSG, Manchster City), no vjeruju da će ga Laporta uvjeriti da prihvati njihovu ponudu.

Navodno bi Messi, ukoliko prihvati Laportinu ponudu, zarađivao manje nego danas, no njegovi prihodi bi rasli kada Barcelona prebrodi finansijsku krizu u kojoj se nalazi. Također, Messi bi, ukoliko prihvati ponudu, imao zagarantovano mjesto u klubu, odnosno nakon povlačenja bio bi Barcelonin ambasador.

Osim toga, Laporta će pokušati Messija uvjeriti u ostanak i kupovinom Erlinga Haalanda iz Borussije Dortmund, koji bi, prema mišljenju čelnika Barce, bio garancija borbe za trofej Lige prvaka.

Upravo je ozbiljan sportski projekt jedna od najvažnijih stavki na kojima će insistirati Messi prilikom razgovara s bilo kojim klubom.

Messi je u ovoj sezoni u Primeri odigrao 28 utakmica i pritom postigao 23 pogotka,kojima je dodao osam asistencija i pokretačka je snaga Barcelone koja je u tijesnoj utrci za titulu.

Barcelona se nakon 30 odigranih kola nalazi na trećem mjestu tabele sa 65 osvojenih bodova. Dva više ima vodeći Atletico Madrid, dok Real ima bod više i do kraja će se za titulu voditi velika borba.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...