"SB" NA LICU MJESTA: U Sarajevu završeni protesti građana, na potezu su parlamentarci, rok je 1. maj, pogledajte detalje... (FOTO)

Protesti u Sarajevu su završeni, a građani su još jednom poručili da nadležni moraju učiniti nešto kako bi vakcine što prije stigle u Bosnu i Hercegovinu.

  • Vijesti

  • 17. Apr. 2021  17. Apr. 2021

  • 3

Osim ostavki i jasne strategije za rješavanje loše epidemiološke situacije, ovaj put građani traže i da parlamentarci povuku potez, odnosno da smijene Vladu FBiH. Za ovo su im dali rok do 30. aprila, a ukoliko se to ne desi, najavili su mnogo veće i masovnije proteste za 1. maj.

"Vi ste ih doveli, vi ih sad i nosite", poruka je s transparenta eksplicitno upućena Federalnom parlamentu, odnosno političarima koji sjede u tim klupama.

Protesti su počeli oko 11 sati kada su se građani u svojim automobilima počeli okupljati ispred Željezničke stanice u Sarajevu, a zatim su i prodefilovali gradom uz sirene i pokazivanje negodovanja zbog trenutne situacije s koronavirusom.

Drugi dio građana je, piše Klix.ba, čekao ispred Zemaljskog muzeja, odakle su do državnog parlamenta održali protestnu šetnju poručujući da je krajnje vrijeme za ostavke.

Ispred Parlamenta Bosne i Hercegovine prisutnima se obratilo nekoliko govornika. Prva je govorila jedna od organizatora protesta Maja Gasal-Vražalica, koja je kazala da nisu ispunjeni uslovi koje su građani postavili na protestima 6. aprila.

Nakon nje, govorio je doktor Bakir Nakaš, koji je protiv nadležnih pokrenuo i tužbu zbog nenabavke vakcina. On je kazao da Tužilaštvo intenzivno radi na tom slučaju te da je došlo vrijeme za ostavke trenutno vladajućih.

Edina Gugać, sučruga nedavno preminulog Želimira Altarca Čička, govorila je o situaciji u bolnicama u Kantonu Sarajevo te o nedovoljnoj brizi o bolesnim građanima.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...