O OVOME BRUJI ITALIJA: Dok navijači slave svog heroja Edina Džeku, čelnici Rome mu prave smicalice

Edin Džeko je golom donio mir Romi te prolazak u novo evropsko polufinale. Zabio je za 1:1 što je bilo dovoljno da se izbaci Ajaxa i osigura dvomeč protiv Manchester Uniteda u Europa ligi.

  • Sport

  • 18. Apr. 2021  

  • 1

Iako je Džeko među navijačima apsolutni heroj, izgleda da nove gazde na čelu sa Danom i Ryanom Friekinom to sve olako zaborave.

Ako je vjerovati italijanskoj štampi, braća Friedkin već intenzivno traže način kako da se riješe Džeke na kraju sezone.

Bh. fudbaler piše historiju Rome, a američki vlasnici mu rade "smicalicu".

Gazzetta dello Sport je jučer objavila vijest da u Romi na kraju sezone žele raskinuti ugovor s kapitenom Zmajeva. Razlog je plata 7.5 miliona eura, što je iznad parametara rimskog kluba.

Za narednu sedmicu je već dogovoren i sastanak sa Alessandrom Luccijem, Džekinim zastupnikom. Razgovor će ići u smjeru da dođe do sporazumnog raskida saradnje.

U Romi se nadaju da će Džeko pristati na tu varijantu jer bi mu bilo puno lakše naći klub kao slobodnom igraču nego u slučaju da je i dalje ugovorom vezan za Romu.

Džekini dani u dresu Rome su odbrojani, jer klub traga za novim napadačem, a posljednje opcije su Andrea Belotti i Luis Muriel, zvučna imena Serije A.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...