IVICA DAČIĆ O "NON-PAPERU" I INTEGRACIJI REPUBLIKE SRPSKE: "Mi poštujemo integritet Bosne i Hercegovine, sve dok se poštuje Dejton..."

Ivica Dačić, predsjednik Skupštine Srbije, komentirao je buru koju je izazvao "non-paper" o prekrajanju granica na području Balkana. Istakao je kako Srbija poštuje integritet Bosne i Hercegovine.

  • Regija

  • 18. Apr. 2021  18. Apr. 2021

  • 1

Dačić je podsjetio da se dugo bavi politikom i sjeća se da je devedesetih svakih pet dana izlazio neki "non-paper" o Kosovu.

“Ne čuh da se neko buni zbog ovog prijedloga, još manje sam upućen nego predsjednik da li ga stvarno i ima, ali i da jeste, kako ne reče neprihvatljiva je velika Albanije, već samo odnosi Republike Srpske i Srbije. Mi nismo za ideje koje bi izazivali dodatnu nestabilnost, mi poštujemo integritet BiH, sve dok se poštuje Dejton”, rekao je Dačić.

Istakao je da Srbija ne prihvata rastakanje sopstvenog teritorijalnog integriteta.

“Kosovo može da dobije najviše do 92 glasa, 93 sa Izraelom, u Generalnoj skupštini UN”, rekao je Dačić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...