KRIVOKAPIĆ RAZGOVARAO SA PATRIJARHOM PORFIRIJEM: "Vlada Crne Gore je spremna za potpisivanje ugovora sa Srpskom pravoslavnom crkvom!"

Vlada je spremna za potpisivanje ugovora sa Srpskom pravoslavnom crkvom, objavio je danas na Facebook-u premijer Zdravko Krivokapić.

  • Regija

  • 18. Apr. 2021  

  • 1

“Razgovarao sam sa Njegovom Svetošću Patrijarhom Srpskim Porfirijem i uskoro ćemo usaglasiti termin potpisivanja ugovora. Ovo pitanje ne smije biti predmet politizacije ili podmetanja, ne bi li se ostvario koji politički poen”, napisao je Krivokapić.

Ako je SPC zadovoljna, dodaje, nije mu jasno zašto su nezadovoljni neki koji se danas predstavljaju njenim zaštitnicima.

Ministar pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimir Leposavić ranije je izjavio da je Srpska pravoslavne crkva (SPC) jedina tradicionalna crkva, odnosno vjerska zajednica, sa kojom država nije prethodno sklopila temeljni ugovor o saradnji, ali da će se "uskoro otkloniti i ta diskriminacija".

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...