POTPUNI PREOKRET: Pojavio se video koji bi mogao spasiti Deppa, supruga slavnog glumca uhvaćena na djelu

U svom iskazu iz 2019., Amberin prijatelj Josh Drew osvrnuo se na čišćenje slomljenog stakla između dvije policijske posjete. No, kaže da nije učinio ništa da očisti vino.

  • Show

  • 19. Apr. 2021  19. Apr. 2021

  • 0

Kamere koje su policajci nosili na tijelu, otkrile su uredan hodnik koji vodi do kuhinje i dnevnog boravka ukrašenog svježim cvijećem, knjigama i svijećnjacima, javlja "Daily Mail".

Podsjetimo, Amber Heard (34) i njezini prijatelji svjedočili su da joj je Johnny Depp (57) u maju 2016. godine bacio telefon u lice i uništio kuhinju u njihovom penthouseu.

No, glumčevi advokati tvrde da prikazi oštećenja - slomljeni lusteri, staklo razbacano po podu te crno vino na zidovima i tepisima - nisu ono čega se policajci sjećaju.

Naime, četiri policajca iz LAPD-a došla su u stan dva sata nakon što su Amberini prijatelji pogrešno nazivali 911.

Tokom proteklih mjesec dana, prvi par policajaca dao je nove iskaze, ponovivši da su pregledali stan vrijedan 1,5 miliona dolara, ali nisu vidjeli dokaze o zločinu.

Sada su prvi put objavljeni i snimci druge grupe policajaca koji su imali uključene kamere dok su te noći ulazili u glumčev dom.

Policajci nisu primijetili ništa sumnjivo, a u videozapisima od tri i pol minute nema očitih znakova oštećenja, nereda ili mrlja od vina na podovima ili tepisima.

Deppov advokat Adam Waldman kaže da snimci dokazuju kako nikada nije bilo nikakvih nereda te da se Amberinom iskazu o toj večeri ne može vjerovati.

- Amber Heard i njezini prijatelji opisali su haotično, neuredno mjesto zločina, ali nedavno objavljeni videozapisi LAPD-a nedvosmisleno pokazuju da je penthouse bio neoštećen i da je njihovo svjedočenje još jedna grandiozna laž -  rekao je Waldman.

Depp i Heard trenutno se pripremaju za ponovno suđenje u okrugu Fairfax u Virginiji, u kojem Depp tuži svoju bivšu suprugu te od nje traži 50 miliona dolara odštete zbog članka u "Washington Postu" u kojem se predstavila kao žrtva proodičnog nasilja.

Johnny tvrdi da je zbog toga izgubio ulogu kapetana Jacka Sparrowa.

Nakon što je britanski Visoki sud prošle godine odbacio zasebnu tužbu za klevetu zbog članka u novinama "The Sun" iz 2018. godine koji ga je označio kao "nasilnika prema ženama'" glumac sada pokušava spasiti svoju reputaciju.

Sutkinja Justice Nicol presudila je da je prikaz "zapravo istinit" i da je otac dvoje djece Depp desetak puta napao Heard, zbog čega je u tri navrata strahovala za svoj život.

Incident iz 2016. registriran je kao zlostavljanje nakon što je Amber dala iskaz opisujući kako joj je bivši suprug bacio telefon u lice i istrgnuo pramen kose. Sukob se dogodio unutar penthousea br. 3 u zgradi Eastern Columbia, u kojem je Depp bio vlasnik čitavog sprata sa pet susjednih stanova.

Nakon što je Deppov zaštitarski tim prekinuo tučnjavu, Depp je, navodno, otišao u stan br. 5, gdje je Heard držala neke svoje stvari, kako bi "prekopao" njezinu imovinu i oštetio je prije nego što je napokon napustio zgradu.

Advokati Amber Heard na sudu su pokazali slike sa mjesta zločina, uključujući razbijene okvire za fotografije, razbijeno staklo i vino razliveno po podu i tepisima.

Međutim, u snimku se vidi da na perzijskim tepisima u stanu niti na zidovima ili tepisima u hodniku nema mrlja.

U svom iskazu iz 2019., Amberin prijatelj Josh Drew osvrnuo se na čišćenje slomljenog stakla između dvije policijske posjete. No, kaže da nije učinio ništa da očisti vino.

- Nakon prvih policajaca, maknuli smo slomljeno staklo s poda... psi su bili tamo pa smo to napravili radi sigurnosti - rekao je Josh Drew.

- U penthouseu 3 bilo je razbijeno staklo i predmeti razbacani po radnim pločama i podu u kuhinji. Samo u kuhinji. Bilo je to oko kuhinjskog otoka. U hodniku, izvan penthousea, bilo je dosta prolivenog vina. Ne vjerujem da smo se uopće time bavili - dodao je.

- Na policijskim videosnimcima možete jasno vidjeti da su svi predmeti za koje su gospođa Heard i njezini prijatelji tvrdili da je gospodin Depp razbio na komade bocom vina u njegovoj kuhinji u penthouseu - staklo, voće, košare, vaze i kandeliri - u savršenom stanju i uredno na svom mjestu. Nisu vidjeli ni tragove crnog vina na tepisima i zidovima hodnika. Ovi videozapisi nedvosmisleno dokazuju da su prva dva policajca s lica mjesta rekla istinu. Štete nije bilo.

- Nije komplicirano: gospođa Heard i njezini prijatelji su lagali - zaključio je.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...