"KAKO SADA STVARI STOJE, OVO NEĆE POPUSTITI...": Meteorolog Bakir Krajinović prognozira šta nas još očekuje u narednim danima

Danas se u našoj zemlji očekuje pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana ponegdje sa slabom kišom ili lokalnim pljuskovima. Vjetar slab, sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura od 1 do 7, na jugu do 9, a dnevna od 6 do 12, na jugu do 16°C.

  • Hronika

  • 19. Apr. 2021  19. Apr. 2021

  • 0

- Od ponedjeljka ništa novo u pogledu prognoze vremena. Nestabilno, oblačno i kišovito vrijeme. Temperature tokom jutra u Bosni i dalje niske, ali bez mraza, a danju do 10°C. U Hercegovini jutarnje oko 6, a dnevne do 15°C. Prema tome i dalje očekujem temperature niže od uobičajenih aprilskih, uz dosadne padavine koje kvare proljetni ugođaj već desetak dana, a kako stvari stoje, i u narednih pet dana neće popustiti.

Nastavlja se period lošijih biometeoroloških prilika. Tmurno vrijeme loše će djelovati na hronične bolesnike i meteoropate. Temperature zraka i dalje će biti niske za ovaj period godine, a osjet hladnoće dodatno će se pojačavati usljed povremenih padavina vjetra sjeverca. Hronični bolesnici i meteoropate trebaju biti oprezniji i ne izlagati se pretjeranim aktivnostima. Sa noćnim satima, opšta slika trebala bi se djelimično poboljšati - prognoza je meterologa Bakira Krajinovića.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...