“NE OTVARAJTE TU PANDORINU KUTIJU": Valentin Inzko za austrijski dnevnik komentarisao pojavu "non-papera" o prekrajanju granica na Balkanu

Prema njegovim riječima, BiH je potreban drugačiji pristup, jer treba vremena da se oporavi od rata.

  • Mini market

  • 19. Apr. 2021  19. Apr. 2021

  • 10

Visoki predstavnik međunarodne zajednice u BiH Valentin Inzko komentarisao je pojavu "non-papera" o Balkanu i upozorio na opasnost od "razbijanja" BiH.

- Niko ne bi trebalo da otvara tu Pandorinu kutiju. Ne dozvolite to – poručio je Inzko u izjavi za austrijski dnevnik "Keinezeitung".

Rekao je i da bi velika pomjeranja granica mogla imate dalekosežne teške posljedice.

Za njega, kaže, situacija je jasna, a to je da raspad ili izlazak iz države BiH nije moguć.

– Tako nešto nikada ne bih potpisao – poručio je.

Prema njegovim riječima, BiH je potreban drugačiji pristup, jer treba vremena da se oporavi od rata.

SPomenuo je da ima mnogo “malih Nelsona Mandela”, kao što je Hasan Ahmetlić iz Tešnja, koji je o vlastitom trošku renovirao katoličku crkvu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...