GRADITELJSKO ČUDO U HERCEGOVINI: Pogledajte kako napreduje gradnja mosta Počitelj, jednog od najzahtjevnijih objekata na Koridoru 5C (FOTO)

Kompanija "Autoceste FBiH" objavila je danas na Facebooku vijest o izgradnji mosta Počitelj na Koridoru 5C.

  • Ekonomija

  • 19. Apr. 2021  19. Apr. 2021

  • 0

Kako se navodi u objavi, trenutno se radi na stubovima, a od ukupno 18 projektovanih, trenutno se radi na 12. i 13. 

Prema postojećoj dinamici, završetak izgradnje stubova očekuje se za dva mjeseca. Nakon toga slijedi montaža krletki radi izgradnje rasponske konstrukcije, navode iz "Autocesta FBiH".

Most Počitelj premoštava magistralnu cestu M-17, rijeku Neretvu i željezničku prugu Sarajevo – Ploče, a nalazi se nedaleko od historijskog naselja Počitelj, po kojem je dobio i ime.

Dužine 950 metara i visine od 100 metara, najduži je most te, uz tunel Prenj, i najzahtjevniji objekt na Koridoru 5C. Most Počitelj nalazi se na poddionici Počitelj – Zvirovići.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...