KRIZA EVROPSKOG NOGOMETA JE ESKALIRALA: U petak bi UEFA mogla donijeti NAJRADIKALNIJU ODLUKU DO SADA

Prošlogodišnji finalisti Lige prvaka Bayern i PSG neće sudjelovati u europskoj Superligi. To bi Francuzima moglo donijeti naslov prvaka Europe, i to tako da UEFA izbaci preostale polufinaliste.

  • Sport

  • 19. Apr. 2021  20. Apr. 2021

  • 0

Real Madrid, Chelsea i Manchester City odlaze u Superligu, a u petak bi Uefa mogla PSG-u dodijeliti titulu.

Tako smatra Jesper Moller, član Izvršnog odbora Uefe i predsjednik Danskog nogometnog saveza.

"Klubovi moraju biti izbačeni. Očekujem da se to dogodi u petak. Onda moramo naći način kako završiti ovu sezonu Lige prvaka", rekao je Moller danskim medijima.

Postoji i mogućnost da klubovi koji su ispali u četvrtfinalu budu vraćeni u polufinale. Bayern, Porto i Borussia Dortmund bi se s PSG-om borili za titulu. Ta tri kluba neće sudjelovati u Superligi.

Moller je još dodao da će Uefa ponuditi igračima da raskinu ugovore s klubovima ako ne žele igrati u europskoj Superligi. Tada bi u svijetu nogometa nastao totalni kaos.

Podsjetimo, Real, Milan, Arsenal, Atletico Madrid, Chelsea, Barcelona, Inter, Juventus, Liverpool, Manchester City, Manchester United i Tottenham objavili su da su postigli dogovor o kreiranju novog natjecanja.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...