EKONOMSKI BUM U SRCU BOSNE: Milionska investicija čuvene bh. kompanije dobija obrise, čak je i Inzko ostao zatečen (FOTO)

Poznata bosanskohercegovačka kompanije započela je s realizacijom milionskog projekta.

  • Ekonomija

  • 20. Apr. 2021  20. Apr. 2021

  • 2

"Hifa Tank", članica "Hifa grupacije", nastavlja s investicijama. Počela je izgradnja nove farme tovnih pilića u koju će tešanjska kompanija uložiti 1,4 miliona KM.

Farma koju trenutno grade u Jelahu, prostirat će se na 3.000 kvadratnih metara, a njen kapacitet bit će i do 50.000 pilića, kazao je za "BiznisInfo" direktor kompanije Hasan Ahmetlić.

– Završetak radova i useljenje očekuju se najkasnije do kraja godine, moguće i ranije. Kada bude gotova, zaposlit ćemo još pet radnika – kazao je Ahmetlić.

alt

Opremu za farmu obezbijedila je kompanija "Jomapeks" iz Novog Sada, a montažu AB konstrukcije vrši renomirana bh. kompanija "Širbegović".

Evropski standardi

Ovo je druga farma tovnih pilića kompanije "Hifa Tank". Prva farma otvorena je 2017. godine i ima kapacitet 60.000 tovnih pilića, koje otkupljuje još jedna uspješna tešanjska kompanija – MADI.

alt

– Ovo je već Evropa, ne treba biti u EU da radiš dobar i kvalitetan posao, ovo je po evropskim standardima – kazao je nedavno i visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko nakon obilaska farme.  

alt

Ahmetlić ističe kako je kompanija ranije djelovala u sektoru transporta, ali se u posljednje vrijeme sve više okreće industriji uzgoja pilića.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...