NAKON ŠTO OVO PROČITATE, NIKADA VIŠE NEĆETE ZAOBIĆI GLOG: Preporučuju ga pobornici ljekovitog bilja

Glog je jedna od biljaka s najjačim umirujućim djelovanjem. Pomaže kod umora, manjka energije, lošeg sna, teškog disanja, vrtoglavica, lupanja srca, tjeskobe, nervoze i šuma u ušima. Koristi se i u menopauzi.

  • Zdravlje

  • 20. Apr. 2021  20. Apr. 2021

  • 0

Iako toplo vrijeme kod većine otklanja rizik od nekontroliranog skoka krvnog pritiska, ima i onih koji ni u idealnim vremenskim uvjetima i uz terapiju ne mogu hipertenziju držati pod kontrolom.

Zato, pobornici ljekovitog bilja preporučuju čaj od lista gloga.

Smirujuće djelovanje

Ovaj čaj ne samo da povoljno utječe na cirkulaciju, već i jača srčani mišić. Kinezi su nekad od gloga pravili fermentirano piće. Glog jača i regulira rad srca, a i odličan je regulator krvnog pritiska. Mnoga istraživanja potvrđuju da pacijenti koji boluju od bolesti srca, pozitivno reagiraju poslije uzimanja gloga, manje se umaraju. Simptomi nedostatka daha i „preskakanja“ otkucaja srca su znatno slabiji.

Glog je jedna od biljaka s najjačim umirujućim djelovanjem. Pomaže kod umora, manjka energije, lošeg sna, teškog disanja, vrtoglavica, lupanja srca, tjeskobe, nervoze i šuma u ušima. Koristi se i u menopauzi.

Višak vode

Brojne studije o glogu ustanovile su da je on sigurna i dobro podnošljiva biljka za čovjekov organizam. Međutim, glog se ne preporučuje trudnicama i dojiljama. Iako je kao biljka siguran za korištenje, ne preporučuje se korištenje uz neke lijekove za srce. Najbolje je posavjetovati se s ljekarom. Može se koristiti kao pomoć kod mršavljenja, jer podstiče izbacivanje viška vode iz organizma.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...