KAKO UŠTEDJETI NA ODJEĆI: 7 razloga zašto biste trebali razmisliti o kupovini odjeće u second hand prodavnicama

Korištenjem polovne odjeće smanjujemo i potrebu za proizvodnjom nove ambalaže, jer korištena roba nije pakirana kao nova u trgovinama.

  • Žena

  • 20. Apr. 2021  20. Apr. 2021

  • 0

Vrlo često se nađemo u situaciji kada bismo sebi najradije kupile sve što vidimo u trgovini i što nam se svidi – i novu kožnu jaknu, možda i neku haljinicu za proljetnu sezonu, pa nove tajice za vježbanje. No, ipak, izbor najčešće moramo suziti s obzirom na to da u tom trenutku shvatamo – Not for me right now.

Možda smo u posljednje vrijeme previše bombardirane naslovima o minimalizmu i o štednji u vidu da nam, ustvari, mnoga odjeća ne treba. Istina je da nam ne trebaju tri iste jakne, ali zašto ne bismo ponekad priuštile sebi lijepu odjeću ili torbicu druge boje za proljetnu šetnju, piše portal Zeneinovac.com.

Ipak, uz puno obaveza, zaista je teško izdvojiti više vremena za obilazak tri do pet prodavnica u gradu, jer vrlo često nećemo u prvoj trgovini polovnom odjećom pronaći ono što tražimo.

Ali, zašto bi još iko htio nositi polovnu odjeću?

Sedam razloga zašto kupovati u online second hand shopu

  1. Štedi novac i vrijeme

Za cijenu jedne nove jakne u trgovini, u online shopu možete pronaći, sigurna sam, oko pet polovnih odjevnih predmeta. 

  1. Čuva okoliš

Kupujući na ovaj način, automatski reducirate otpad koji nastaje pri proizvodnji, a i sami dajete novi život odjeći.

Također, većina naše odjeće sadrži otrovne hemikalije koje dodatno zagađuju planetu.

Korištenjem polovne odjeće smanjujemo i potrebu za proizvodnjom nove ambalaže, jer polovna roba nije pakirana kao nova u trgovinama.

  1. Ne morate biti kupac – možete prodavati i zaraditi

Evo jedne ideje za laku dodatnu zaradu. Primjer, putem Restyloh online trgovine, lako se možete registrirati te sve ono što više ne nosite, lako dodate na njihov web shop.

  1. Unikatna je

Realno, moramo priznati da je izrazito zanimljivo kupovati na ovaj način, jer – nikad ne znate šta ćete pronaći! U tome je prava čar.

Svaki komad je priča za sebe i, ako ne pratite izričito modu svake sezone, sigurna sam da ćete ugrabiti nešto što niko nema ili možda čak nešto što ste prije htjeli kupiti, ali se u trgovini rasprodalo.

Također, budući da se moda ionako reciklira kroz godine, uvijek se nađu odjevni predmeti koji su izašli iz mode i ove sezone se vratili.

  1. Možete pronaći jeftine, a brendirane proizvode

Ko voli brendirano – mogu se pronaći razne strane marke po vrlo niskim cijenama.

  1. Smanjujete potrebu za brzom modom

Velike modne kuće takozvane brze mode izbacuju enormno puno proizvoda, a mi smo već naviknuli da bilo koji odjevni predmet lako možemo naći u prvom trgovačkom centru. Kada bismo više koristili preloved odjeću, smanjila bi se potreba za robom široke potrošnje.

  1. Pomažete svojoj zajednici

Kupujući od druge osobe, zasigurno pomažete istoj u dodatnoj zaradi – zar nije bolje platiti svojoj zajednici nego nekoj modnoj trgovini koja se nalazi u svakom trgovačkom centru?

Mnogo je razloga zbog kojih bismo trebali razmisliti o kupovini u trgovinama polovne odjeće. Razmislite koliko je jednostavno posjetiti web stranicu ovog tipa, malo proskrolati i u kratkom roku pronaći lijep outfit.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...