MA, NEKA VAS U AMERIKAMA: Savjet Amerikancima da ne putuju uputio je i...

...State Department.

  • Šareni svijet

  • 20. Apr. 2021  20. Apr. 2021

  • 0

Američki State Department uputio je savjet Amerikancima da izbjegavaju putovanja u 80 posto zemlja zbog pandemije koronavirusa, prenio je BBC.

U obavještenju dostavljenom medijima, navodi se da pandemija i dalje "predstavlja rizik bez presedana po putnike".

Do sada je na snazi bilo upozorenje da državljani SAD-a ne putuju u 34 od oko 200 zemalja.

State Department navodi da je odluka o promjeni preporuke o putovanjima usklađena sa savjetima koje daju Centri za prevenciju i kontrolu bolesti i da nije rezultat "ponovnog procjenjivanja aktuelne zdravstvene situacije u nekoj određenoj zemlji".

Samo tri oblasti u svijetu okvalifikovane su najnižim stepenom rizika od maksimalna četiri, a to su Makao, Tajvan i Novi Zeland. 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...