POVEZNICE I RAZLIKE: Kinezi oživjeli Volkswagenovu Bubu i dali joj posebno ime (FOTO)

Na scenu je vraća Ora, podmarka kompanije Great Wall Motors, inače poznata po modelu koji jako nalikuje na Porsche 911 sprijeda.

  • Auto

  • 20. Apr. 2021  20. Apr. 2021

  • 0

Nakon što je Volkswagen ugasio proizvodnju modela Beetle, nismo trebali dugo čekati da se vrati u obliku električnog retro modela, piše "Index Auto".

Na scenu je vraća Ora, podmarka kompanije Great Wall Motors, inače poznata po modelu koji jako nalikuje na Porsche 911 sprijeda.

Tu govorimo o "dobroj mački" (model se zove Good Cat), a sada je Šangaj stigao u Punk Cat. Ne treba biti odličan poznavalac automobilske historije da se pronađu poveznice s Volkswagenovim klasikom, baš kao i razlike.

ORA Punk Cat debuts in Shanghai This is probably the coolest new car on the 2021 Shanghai Auto Show. It is the ORA Punk...

Posted by CarNewsChina.com on Ponedjeljak, 19. April 2021.

One najuočljivije su dodatni par vrata te nešto moderniji stražnji kraj. Retro priča nastavlja se u kabini s Bubinim volanom i ventilacijskim otvorima, ali i ogromnim zaslonom infotainmenta.

I još jedna zanimljivost za kraj, Great Wall Motors sarađuje s BMW-om i vjerovatno će proizvoditi novi Mini. Stoga su velike šanse da će istu osnovu imati i reinkarnirana Buba. Upravo tako, nasljednici dva klasika mogli bi u skoroj budućnosti imati vrlo sličnu osnovu.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...