DODIK PRONAŠAO MODEL ZA OTCJEPLJENJE RS-a, NA POTEZU JE OHR: "Poces RAZDRUŽIVANJA pokrenut ćemo u Skupštini RS-a..."

- Ništa nam niko neće dati, već se sami moramo izboriti. Ne želimo ratovati, naša opcija je mir. Dajte da razgovaramo o Daytonu, Ustavu - rekao je Dodik.

  • Vijesti

  • 20. Apr. 2021  21. Apr. 2021

  • 28

Na Mrakovici je održan sastanak lidera vladajuće koalicije u RS, čija je tema bila "aktuelna politička situacija u BiH". 

Sastanku su prisustvovali lideri SNSD-a Milorad Dodik, SP-a Petar Đokić, DEMOS-a Nedeljko Čubrilović, Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić, NDP-a Dragan Čavić i Narodne partije Srpske Darko Banjac.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik najavio je nakon sastanka formiranje "pregovaračkog tima" za razgovore sa predstavnicima druga dva naroda iz Federacije BiH.

Dodik je istaknuo da riječi Bakira Izetbegovića koje pozivaju na rat, nisu dobrodošle.

- Ništa nam niko neće dati, već se sami moramo izboriti. Ne želimo ratovati, naša opcija je mir. Dajte da razgovaramo o Daytonu, Ustavu - rekao je Dodik.

  • Detalj sa sastanka

    FOTO: RTRS

- Proces ćemo pokrenuti u Narodnoj skupštini. Smatramo da nam visoki predstavnik ne treba. Mi nećemo ratovati, ne spremamo se ni na kakav rat. Ono što Džaferović, Komšić i Izetbegović pričaju je ratna retorika - kazao je Dodik.

Kazao je i da je situacija u BiH dosta složena, ali da se problemi neće rješavati ratom.

- Ovo nije nikakvo pozivanje na rat, ni na kakvo nasilje ili nametanja problema - dodao je Dodik. 

Komentari - Ukupno 28

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...