PAKLENI SATI ZA PREDSJEDNIKA REAL MADRIDA: Cadiz sprema poseban "doček" Realu i osnivaču Superlige Florentinu Perezu

Superliga je i dalje glavna tema u svijetu sporta nakon što je prije dva dana objavljeno da će krenuti početkom sezone 2021/2022., kada je objavljeno i 12 sigurnih učesnika.

  • Sport

  • 20. Apr. 2021  20. Apr. 2021

  • 0

Među 12 timova su i tri španska - Real Madrid, Atletico Madrid i Barcelona. Osim toga, predsjednik Reala Florentino Perez je pokretač lige, glavni čovjek, pa će Real zbog toga sasvim sigurno postati omražen većini neutralnih navijača širom svijeta.

Realu slijedi meč s Cadizom, a nogometaši ovog, uslovno rečeno malog kluba spremili su majice sa posebnom porukom za "Kraljeve".

"Superliga? Nogomet je za sve", pisat će na majicama igrača Cadiza, koji će tako jasno poručiti Perezu i njegovim igračima šta misle o pokretanju Superlige.

Podsjetimo da su jučer igrači Leedsa protiv Liverpoola na zagrijavanje izašli u bijelim majicama s porukom kako je nogomet za navijače. Mnogi timovi širom Evrope razočarani su, jer je 12 velikana odlučilo da igra "ligu za bogate".

Menadžer Leedsa Marcelo Bielsa je možda i najbolje opisao sav besmisao formiranja Superlige, rekavši da je najveća draž nogometa upravo u tome da mali timovi nekada pobijede velike.

Osnivanjem Superlige, koju mnogi smatraju nogometnim NBA-om, izbjeći će se okršaji velikih i malih timova i igrat će samo najjači protiv najjačih, a sve zarad velikih novčanih iznosa koji će se prikupljati od sponzora, ali i TV prava.

Valencia i Osasuna igraju sutra od 19 sati, također će imati majice sa posebnim porukama, a nije isključeno da i ostali klubovi širom Evrope narednih dana pokažu da su protiv Superlige.

Real svoj meč 31. kola La Lige igra sutra od 22 sata u Cadizu i jednostavno mora da pobijedi ako želi da ostane u igri za titulu. Nakon remija s Getafeom, "Kraljevi" su ostali na tri boda od lidera Atletico Madrida, koji dočekuje Huescu.

Inače, treba naglasiti da bi Real, koji igra u polufinalu Lige prvaka, mogao biti izbačen zbog pristupanja Superligi, baš kao i Chelsea te Manchester City. U tom bi slučaju UEFA ili dodijelila trofej PSG-u ili u polufinale vratila Porto, Bayern i Borussiju Dortmund.

Utakmicu Cadiz - Real i kvote pronađite na MaxBet kladionici, koja nudi sjajnu ponudu, mnošto opcija, ali i visoke kvote. MaxBet zapratite na Instagramu Facebooku!

Florentino Perez nije zabrinut: "PSG i Bayern uopšte još nisu ni pozvani u Superligu"

Predsjednik Real Madrida Florentino Perez priznao je da je on glavni osnivač Superlige i da želi pokrenuti ovo takmičenje kako bi "spasio" fudbal.

"Još nismo pozvali PSG u ovo takmičenje. Razgovarat ćemo još sa mnogim klubovima i objasniti im projekt Superlige. Trenutno imamo 12 klubova, a cilj je da ih bude 15 koji će biti stalni učesnici", rekao je Perez i onda je poslao jasnu poruku.

"Ukoliko PSG i Bayern odbiju da budu dio ovog takmičenja, to nije problem. Superliga sigurno neće biti otkazana ako oni odbiju, to su smiješne priče koje kruže po medijima. Ne brinite se, PSG i Bayern ne mogu ništa da promijene."

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...