JOSIPOVIĆ ZA BHRT: "Slovenski 'non-paper' je projekt disolucije i uništenja jedne zemlje, za razliku od hrvatskog, koji je DOBRONAMJERAN" (VIDEO)

"Sve te oštre reakcije iz Bosne i Hercegovine su savim opravdane. Budite sigurni da ima političkih snaga i u BiH kojima odgovara ovaj slovenski 'non-paper'", istaknuo je Josipović.

  • Politika

  • 20. Apr. 2021  21. Apr. 2021

  • 8

Riječ je o dokumentu za koji do kraja nije potvrđeno da postoji, neko je ispipavao teren, i smatrao je da takav dokument može izazvati određenu pažnju, kazao je Ivo Josipović, nekadašnji predsjednik Hrvatske govoreći o takozvanom “non paper” iz Slovenije koji predviđa prekrajanje granica na Balkanu.

"Ovaj dokument je opasan ako je istitnit, to je projekt disolucije, uništenja jedne zemlje, i kada bi se ovaj projekat ostvario značio bi nestanak BiH. To ne doprinosi miru i radi se o dokumentu koji nema neku ozbiljniju podršku.

To je dokument koji uništava i miče BH sa mape svijeta, kazao je on.

Sve te oštre reakcije iz Bosne i Hercegovine su savim opravdane. Budite sigurni da ima političkih snaga i u BiH kojima odgovara ovaj slovenski non paper.

Jao kao prijatelj BiH apeliram da vaše političke elite nađu unutarnju snagu i upotrijebe čarobnu riječ “kompromis” i pronađete okvir koji će odgovarati svima, istakao je Josipović gostujući u emisiji BHT1 Uživo.

Ono što je važno da se iz tako jednog groznog dokumenta može izvući pokuka: Unutarnje pitanje BiH treba riješiti i možete riještiti samo vi unutar BiH, putem kompromisa.

Govoreći o non paperu koji je Hrvatska poslala u institucije EU kazao je kako ima potpuno drugačije i bolje želje za BiH i radi se o ubrzanju BiH na putu prema EU.

Hrvatski non paper će sigurno biti pred parlamentarcima EU i o njemu će se razgovarati, i dobro je da BIH bude pozvana i biće sasvim sam siguran.

Mene manje brine što neko misli o ovom i onom pitanju u nekoj trećoj državi, mene brine što se vi u BiH oko važnih pitanja ne možete dogovoriti", naglasio je Josipović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...