VUČIĆ I KURTI ZA ISTIM STOLOM: Naredne sedmice nastavak dijaloga u Bruxellesu uz posredovanje EU

Na sastancima u Bruxellesu i Parizu saznaje se da će se razgovarati o novom formatu dijaloga između Kosova i Srbije.

  • Regija

  • 20. Apr. 2021  21. Apr. 2021

  • 1

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer Kosova Albin Kurti posjetiće sljedeće nedjelje Brisel, gdje će sa evropskim zvaničnicima govoriti o ponovnom pokretanju dijaloga, piše Kossev pozivajući se na prištinske medije.

Demokracia.com je iz međunarodnih izvora saznala da se sljedeće nedjelje očekuje da će premijer Aljbin Kurti otputovati u Brisel na sastanke sa visokim evropskim zvaničnicima.

Takođe, tamo se prije Kurtija očekuje da u službenu posjetu ode i Vučić.

„U Brisel prvo ide predsjednik, Srbije Aleksandar Vučić. Nakon njega i kosovski premijer Aljbin Kurti. Na sastancima će se razgovarati o mogućnosti ponovnog početka dijaloga i stvaranja okvira tog procesa“, rekao je ovaj izvor.

Nakon posjete Briselu, očekuje se da će Kurti i Vučić narednih nedelja boraviti u zvaničnoj poseti Parizu, na poziv francuskog predsjednika Macrona.

Na sastancima u Briselu i Parizu saznaje se da će se razgovarati o novom formatu dijaloga između Kosova i Srbije, uz posredovanje Evropske unije.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...