DA ČOVJEK NE POVJERUJE: Pogledajte na šta liči unutrašnjost najnovijeg Fordovog aduta koji bi trebao zadati težak udarac konkurenciji

Tehničke specifikacije i dalje su tajne, ali očekuje se da će se vozilo prodavati globalno s hibridnim pogonskim sklopom.

  • Auto

  • 21. Apr. 2021  21. Apr. 2021

  • 0

Nakon višemjesečnih glasina, Ford Evos predstavljen je na Auto Šangaju. To je porodični automobil koji spaja segmente, a stvoren je kao spoj između karavana i SUV-a. Prema dostupnim podacima i fotografijama, riječ je o atraktivnom vozilu s pet vrata i prednjom maskom koja podsjeća na još jedan model usmjeren na Kinu, nedavno lansirani SUV Equator.

Unutrašnjost je veliko odstupanje od trenutnih Fordovog dizajna usvajanjem ultraširokog zaslona u rasponu od čak 1,1 metra. Potpuno digitalna instrumentna tabla sada ima uobičajenu veličinu od 12,3 inča, a pridružuje joj se zaslon osjetljiv na dodir u 4K razlučivosti, čija je veličina nevjerojatnih 27 inča. Smješteni su u istom masivnom komadu stakla, širokom gotovo jednako kao i nadzorna ploča. Informacijsko-zabavni softver radi na Fordovom lokaliziranom SYNC + 2.0 s Baiduovom AI tehnologijom i onim što kompanija naziva virtuelnim osobnim asistentom.

alt

Pojedinosti o dostupnosti izvan Kine su rijetke, premda je sigurno da će Ford Evos nastaviti zamjenjivati Mondeo u Europi i Fusion u Sjevernoj Americi. Tehničke specifikacije i dalje su tajne, ali očekuje se da će se vozilo prodavati globalno s hibridnim pogonskim sklopom. Ford Evos leži na 19-inčnim kotačima i ima dvobojnu karoseriju s pretežno bijelom završnom obradom u kombinaciji s crnim krovom. Čim Ford objavi više podataka i fotografija, jer još nismo vidjeli stražnji dizajn vozila, obavijestit ćemo vas o detaljima o podvozju i pogonskom sistemu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...